Om verksamheten

Serigmo care, Mälardalens behandlingscentrum är ett behandlingshem (HVB) med plats för 21 klienter, vuxna kvinnor och män med missbruksproblematik och samsjuklighet. Vi är lantligt belägna i Hallstahammar i en vacker och lugn miljö. Dagligen serveras hemlagad näringsriktig kost. På MBC erbjuds möjlighet till fysisk aktivitet, dels på MBC egna gym men även på ett närliggande gym i Hallstahammar. Naturen runt om MBC inbjuder till promenader och vistelse i naturen. Övriga sysselsättningar kan vara trädgårdsarbete, snickerier, hälsa och friskvård samt matlagning. Vi har hög kompetens och arbetar individuellt med varje klient. Vi erbjuder olika behandlingsprogram som grundar sig i ett lösningsfokuserat synsätt med stöd och hjälp av Motiverande samtal, en tydlig struktur samt ADL träning.

Målgrupp

Vi  vänder oss till kvinnor och män med varierande former av missbruk, alkohol, narkotika och läkemedel. Vi tar emot placeringar SoL, kontraktsvård, vårdvistelse, LRV, LPT samt LVM.

Behandlingsinnehåll

Grunden i behandlingsarbetet är att vi arbetar individanpassat, lösningsfokuserat samt med motiverande samtal. Allt behandlingsarbete läggs upp i samråd med placerande kommun, myndighet samt klient s.k. behandlingsschema. De program som vi erbjuder är Återfallsprevention, Kriminalitet som livsstil, ADHD för vuxna samt Nada (akupunktur). Vidare kan psykoterapisamtal erbjudas vid en lite längre tids placering. Terapier som erbjuds är KBT, schematerapier, relationell psykoterapi, Emdr mot PTSD samt affekt fobiterapi. Som ett sista led planeras även utsluss till någon av Serigmo cares träningslägenheter med boendestöd eller annan planering i hemkommunen.

Serigmo care, Mälardalens behandlingscentrum

Adress & Telefon

Mälardalens Behandlingscentrum
Rallstavägen 48
734 31 Hallstahammar

Tel: 0220-160 55
Faxnummer: 0220-164 65
E-postadress: mbc@serigmocare.se

Föreståndare Peter Storm
Tel: 076 947 3802

Kontakta oss