Om verksamheten

Serigmo care KÅS erbjuder höst och sportlovs verksamhet för ungdomar, LSS 9:6.

Höstlovsverksamheten äger rum på Skutan och Kajutan, i Vallentuna.
Koppla av från vardagen tillsammans med kompisar och roliga aktiviteter. Våra trygga helglägerledare finns för att se till att det blir en rolig och trygg vistelse.
Vi åker på utflykter, blandar fysiska och lugna aktiviteter tex. spela innebandy, bada eller ha en skön spa-dag. Vi är ute i skog och mark, grillar och har det mysigt. Kanske avslutar vi veckan med ett Halloween firande som vi tillsammans har planerat för………

Sportlovsverksamheten
Tillsammans med erfarna ledare åker vi i våra folkabussar från KÅS i Vallentuna till Idre. 

Programmet för lägret utformas gemensamt utifrån deltagarnas intressen och önskemål, och våra läger sker alltid i mindre grupper om 6 – 12 deltagare. Vi bor tillsammans med ledarna i stugor. Lunch och middag lagar vi tillsammans. Idre erbjuder mycket, exempelvis skidåkning utför, skidåkning på längden, hundspann, björnpark. Förutom alla aktiviteter så har vi även mysiga kvällar med bastu, spel och brasa.
Till  Höst och sportlovsverksamheterna kommer barn och ungdomar för att ha roligt tillsammans med kamrater och ledare. Föräldrar och syskon erbjuds möjlighet till avlastning. Inom alla våra verksamheter på KÅS är vår målsättning  för oss att alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet till en positiv och meningsfull fritid som bygger på delaktighet och individuellt anpassade aktiviteter. Vi önskar uppfylla de önskemål och aktiviteter som barnet/ungdomen själv  önskar. Vi uppmuntrar till både fysiska och lugna aktiviteter. Vi vill också erbjuda möjlighet att få pröva på ny aktiviteter och upplevelser allt för att höst och sportlovet ska bli positiv och lustfylld i en trygg miljö.

Varje barn och ungdom bemöts med stor lyhördhet och respekt. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och visuell kommunikation, bilder, schema, teckenstöd, sociala berättelser m.m.

Målgrupp

Vi  vänder oss till barn och ungdomar i åldern 12-25 år med psykiska funktionsvariationer.

Efter avslutad lovvistelse får varje ungdom en dagbok med bilder att minnas till under tiden… tills vi ses igen.

Serigmo care KÅS

Adress & Telefon

Föreståndare  Maria Westman
08 511 733 30

kas@serigmocare.se

Kontakta oss