Om verksamheten

Serigmo care Bollerup är ett behandlingshem, lantligt beläget i vackra Österlen utanför Tomelilla. Bollerup är specialiserade på LARO men vi tar även emot individer som har inte behov av Laro. Hos oss bor man i egna rum och det är även möjligt att ta med husdjur om de kan vara med andra djur och att klienten själv kan ta fullt ansvar för sitt husdjur. Fastigheterna möjliggör flertalet olika aktiviteter då vi har ett gym, en gymnastiksal, restaurangkök, verkstad och en stor härlig gård.

 

Målgrupp

Vuxna personer, kvinnor och män i åldrarna 28 till och med 60 år med missbruks- och beroendeproblematik. Vi tar även emot par.

Behandlingsinnehåll

Hos oss arbetar vi med kontaktmannaskap och enskilda behandlingssamtal där tydliga behandlingsmål sätts upp i samråd med klienten. I behandlingsplaneringen penetrerar vi vilka problemområden och arbetar sedan lösningsfokuserat och med hjälp av KBT, MI, ART,CRA och ADL för att finna framtida lösningar och nya förhållningssätt. Utöver det psykologiska perspektivet erbjuder vi även individuellt stöd och hjälp med att få struktur på  tillvaron tex kring ekonomi tillsammans med en budget- och skuldrådgivare, att hitta boende efter behandlingstiden samt sysselsättning. Vi arbetar rutinbaserat med fasta tider för fysisk aktivitet, gemensamma promenader, mattider, sysselsättning och behandlingssamtal.

Vi erbjuder även NADA och skjuts till NA-möte i Ystad.  En meningsfull sysselsättning och fritid är viktig här hos oss på Bollerup. Vi tränar mycket på aktiviteter i olika sociala miljöer och under helgen erbjuder vi olika aktiviteter t.ex. bowling, gokart, minigolf, bio.
 
Vår sjuksköterska ansvarar för olika teman varje månad gällande hälsa t.ex. stress, sömn, matvanor, motion m.m.

Serigmo care Bollerup

Adress & Telefon

Bollerup HVB
Bollerup Norratorp
273 94 Tomelilla

Föreståndare
Kambiz Asadollahi
072 553 72 22
kambiz@serigmocare.se

bollerup@serigmocare.se

Kontakta oss

    Hitta till oss