Om verksamheten

KÅS erbjuder Kollo verksamhet för ungdomar, LSS 9:6.
KÅS Kolloverksamhet äger rum i Roslagen på Assö, barnens ö på Solstaområdet.
Vi bor i enkel- eller dubbelrum. Lunch o middags tillagas och serveras av cateringbolag.
Vi har nära till havet med strand, bad paddla kanot, roddbåt och fiske. Skogen ligger precis vid knuten och i våra folkabussar kan vi åka på korta och längre utflykter. Dagarna blandas med Må Bra aktiviteter, utflykter, pyssel, dans sola och bad.  På Kollo får alla möjlighet att få njuta av sin sommarsemester och lära känna nya kamrater. Vi har tillgång till bastu och egen grillplats där  vi grillar och sjunger vid lägerelden, vi kanske gör en kollo-låt.

Till kollo kommer barn och ungdomar för att ha roligt tillsammans med kamrater och personal. Föräldrar och syskon erbjuds möjlighet till avlastning. Precis som på Korttidshemmen är vår målsättning  för oss att alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet till en positiv och meningsfull fritid som bygger på delaktighet och individuellt anpassade aktiviteter. Vi önskar uppfylla de önskemål och aktiviteter som barnet/ungdomen själv  önskar. Vi skräddarsyr aktiviteter och vistelsen på Kollot utifrån vad barnet/ungdomen själv tycker om att göra. Vi uppmuntrar till både fysiska och lugna aktiviteter. Vi vill också erbjuda möjlighet att få pröva på ny aktiviteter och upplevelser allt för att Kolloverksamheten ska bli positiv och lustfylld i en trygga miljö.

Varje barn och ungdom bemöts med stor lyhördhet och respekt. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och visuell kommunikation. Bilder, schema, teckenstöd, sociala berättelser m.m.

Målgrupp

Under sommaren anordnar vi 2 st läger. Period 1 riktar sig till ungdomar med ASD/Aspergers syndrom och liknande, 12-17 år
Period 2 riktar sig främst till ungdomar med intellektuell funktionsvariation, 12-17 år.

Efter avslutad Kollovistelse får varje ungdom en dagbok med bilder att minnas till under tiden… tills vi ses igen nästa sommar.

KÅS OMSORGER

Adress & Telefon

Föreståndare  Maria Westman
08 511 733 30

Kontakta oss